Analýza rizika a identifikace nebezpečí obecného PZS - Šnajdr, Lumír (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce pojednává o obecném přejezdovém zařízení světelném, konkrétně je realizována analýza rizika tohoto zařízení včetně identifikace souvisejících nebezpečí. Tato diplomová práce vychází z právních a technických norem platných v ČR. První část práce seznamuje s obecným přejezdovým zařízením světelným a základními pojmy. V druhé části je přiblížena tato problematika podle požadavků ČSN EN 50126 a ČSN EN 50129. Ve třetí části je pak analyzováno vlastní riziko a identifikována možná nebezpečí na železničním přejezdu. V poslední části diplomové práce jsou vyhodnoceny stávající související podklady a na vybraných příkladech, které jsou zaměřeny na chybné chování účastníků silničního provozu na železničních přejezdech, byly zpracovány i návrhy možných řešení.
Risk analysis and hazard identification of the general railway level crossing with traffic light signals
Keywords: rizika; nebezpečí; železniční přejezdy; přejezdová světelná zařízení; Dopravní nehody