Vliv zavádění preference světelnou signalizací na tramvajový provoz v městě Brně - Fidrmuc, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce osvětluje význam městské hromadné dopravy v dopravním systému města. Řeší otázku preference městské hromadné dopravy a popisuje technologie, jimiž je na světelných signalizačních zařízeních tramvajová doprava preferována. Diplomová práce zahrnuje postupy pro výpočet změn v tramvajovém provozu v městě Brně, které nastanou při vypnutí preferencí na třech typově odlišných světelných křižovatkách, a rovněž zahrnuje jejich realizaci. Cílem práce je početně podložit možné změny v počtu vozidel vypravovaných na jednotlivé linky při rozšíření preference na světelných signalizačních zařízeních v celé tramvajové síti.
Processing of traffic lights priority at tram system in Brno and their effects
Keywords: Public Transport; traffic lights; tram system; městská hromadná doprava; světelná signalizace; tramvajový provoz; Brno