Povrchová ochrana hnacích kolejových vozidel - Dočekalová, Julie (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je psaná formou rešerše a zabývá se korozí kovových materiálů a jejich ochranou proti ní obecně. Dále se zabývá povrchovou ochranou hnacích kolejových vozidel. První část je zaměřena na korozi ocelových konstrukcí, jejich povrchovou úpravu, zabraňující korozi a metodami jejich nanášení. Druhá část je zaměřena na povrchovou ochranu hnacích kolejových vozidel. Jsou zde popsány jednotlivé kroky povrchové úpravy těchto vozidel.
Surface protection of driving rail vehicles
Keywords: koroze; povlaky; nátěry; povrchová ochrana; kolejová vozidla; corrosion; coatings; surface protection; rail vehicles