Využití fotovoltaických článků k přímému napájení železničních vozidel - Tichý, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá problematikou návrhu železničního vozidla přímo napájeného fotovoltaickými panely. V práci je obsažen popis základních vlastností slunečního záření a fotovoltaických panelů, včetně přehledu vybraných technologií výroby fotovoltaických panelů. Hlavním výstupem práce je projekční studie vozidla s přímým solárním zdrojem elektrické energie. Vozidlo je poháněno synchronním motorem s permanentními magnety.
Use of photovoltaic cells as a direct power supply of railway vehicles
Keywords: fotovoltaický panel; přímé napájení; synchronní motor s permanentními magnety; jízdní odpory; sluneční záření; photovoltaic panel; direct power supply; synchronous motor with permanent magnets; driving resistance; solar radiation