Analýza financování vybrané sportovní organizace - Starý, Filip (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu financování vybrané sportovní organizace. V rámci práce je poskytnut podrobný popis a dělení nestátního neziskového sektoru. Zvláštní pozornost je věnována principům financování neziskových organizací a jejich zdrojům. Další část práce se zaměřuje na konkrétní sportovní organizaci, Ježci Heřmanův Městec. Závěrečná část se věnuje analýze financování této organizace v období let 2018-2022. V této části jsou prezentovány zjištěné údaje a následně formulovány závěry a doporučení na základě provedené analýzy.
Analysis of financing of a selected sports organization
Keywords: neziskový sektor; neziskové organizace; analýza financování; sportovní organizace; non-profit sector; non-profit organization; analysis of financing; sports organization