Zpracování indikátorů udržitelného rozvoje - Feltl, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce obsahuje problematiku indikátorů udržitelného rozvoje. V práci je popsán postupně rozvoj, udržitelný rozvoj a také ve vztahu k veřejné správě, indikátory udržitelného rozvoje a metoda decouplilng. Práce dále zkoumá pomocí metody decoupling vybrané environmentální indikátory. V další části probíhá výzkum, zda tuto metodu lze aplikovat i na jiný pilíř udržitelnosti. Konkrétně se jedná o sociální indikátory.
Elaboration of sustainable development indicators
Keywords: rozvoj; udržitelný rozvoj; indikátory udržitelného rozvoje; decoupling; primární energie; oxidy dusíku; oxid siřičitý; HDP; nezaměstnanost; úmrtí; narození; development; sustainable development; sustainable development indicators; decoupling; primary energy; nitrogen oxides; sulfur dioxide; GDP; unemployment; mortality; fertility