Specifika ošetřovatelské péče po totální endoprotéze kyčelního kloubu - Kulhavý, Jakub (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá specifiky ošetřovatelské péče u pacientů po totální endoprotéze kyčelního kloubu. Teoretická část popisuje zejména indikace a komplikace tohoto výkonu, ošetřovatelskou péči před a po totální endoprotéze včetně rehabilitační péče. V praktické části práce jsou zpracována data pacientů, kteří podstoupili aloplastiku kyčelního kloubu, u třech z nich byl podrobně rozepsán průběh ošetřovatelské péče. Výstupem práce je záznamový arch pro přehledný popis ošetřovatelské péče o pacienta po totální endoprotéze. Vytvořeny byly stručné informace pro pacienty o průběhu hospitalizace a praktická doporučení pro ošetřující personál.
Specifics of nursing care after total hip replacement
Keywords: totální endoprotéza kyčle; ošetřovatelská péče; akutní bolest; ortopedie; rehabilitace; total hip replacement; nursing care; acute pain; orthopedics; rehabilitation