Život aristokracie v meziválečném Polsku, 1918-1939 - Srkal, Jáchym (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce je věnována životu aristokrace v meziválečné Polsku mezi lety 1918 až 1939. Zabývá se proměnami každodenního života v polské aristokratické společnosti, rodinnými majetky, volnočasovými aktivitami a v neposlední řadě i politickou kariérou aristokratů. To vše z perspektivy pěti vybraných aristokratů a pěti aristokratek.
The life of the aristocracy in interwar Poland, 1918-1939
Keywords: dějiny Polska; dějiny šlechty 20. století; Maria Walewská; Janina Zofia Potocká; Maria Czapská; Maria Zdzisława Lubomirská; Matylda Sapieżyna; Edward Raczyński; Hipolit Korwin-Milewski; Janusz Radziwiłł; Maurycy Zamoyski; Eustachy Sapieha; history of Poland; history of nobility in the 20th century; Maria Walewska; Janina Zofia Potocka; Maria Czapska; Maria Zdzisława Lubomirska; Matylda Sapieżyna; Edward Raczyński; Hipolit Korwin-Milewski; Janusz Radziwiłł; Maurycy Zamoyski; Eustachy Sapieha