Studie zástavby mobilního spojovacího uzlu - Filip, Radomír (Univerzita Pardubice, 2007)
Se zrychlujícím se tempem rozvoje lidské společnosti je spojena řada nových činností, které je zapotřebí pro její úspěšné fungování zajistit. Jednou z takových činností je i činnost složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Za normálního stavu je činnost IZS zajištěna stávajícími technickými prostředky, ale v některých situacích už nemusí stávající technické prostředky vzniklým potřebám vyhovovat nebo dostačovat. V oblasti předávání informací – verbální (hlasové) nebo datové komunikace by se takovým technickým prostředkem mohl stát Mobilní spojovací uzel. Cílem bakalářské práce je provést studii možností zástavby mobilního (pojízdného) spojovacího uzlu (prostředku) určeného pro verbální a datovou komunikaci složek IZS.
The study of built-in mobile communication center
Keywords: Integrovaný záchranný systém; Komunikace; komunikační prostředky; anténní systémy; pomocné prostředky; napájecí soustavy