Hledání optimální cesty v dopravní a počítačové síti - Ptačovský, Pavel (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce porovnává algoritmy pro hledání optimální cesty na dopravní a počítačové síti. Algoritmy jsou podrobně vysvětleny a jsou uvedeny jejich různé modifikace, vhodné pro specifické druhy problémů. Dále jsou součástí teoretické části práce základní pojmy z oblasti teorie grafů, operačního výzkumu a počítačových sítí. V praktické části jsou implementovány všechny základní algoritmy a porovnány jejich asymptotické a reálné časové složitosti. Práce může sloužit jako ucelený přehled v problematice hledání nejkratší cesty, která se na Dopravní fakultě Jana Pernera vyskytuje poměrně často.
Searching optimal path inside of transport and computer network
Keywords: teorie grafů; grafy; dopravní sítě; počítačové sítě; optimální cesty; graph theory; graphs; transport networks; computer networks; optimal paths