Financování při založení podniku - Balková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce je zaměřena na financování nově vzniklé společnosti. V teoretické části je blíže představena podstata a důležitost finančního plánu, jeho náležitosti, klasifikace plánu a zdroje financování. Praktická část je zaměřena na podnikatelský plán s důrazem na finanční plán, na jehož základě byly vyčísleny zdroje pro financování nově nabytých aktiv. Na závěr byla definována rizika ohrožující nově vzniklý podnik a popsány zdroje krytí vybraných rizik.
Financing for business start-ups
Keywords: finanční plán; financování; podnikání; řízení rizik; analýza; financial plan; financing; business; risk management; analysis