Mechanismy využívané rostlinami na obranu proti plísním - David, Jan (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou obrany rostlin proti plísním. Práce úvodem popisuje mechanismus imunitního systému rostlin a proces nákazy rostlin. Dále se zaměřuje na obranné mechanismy rostlin proti patogenům. V poslední části práce jsou popsány nejčastější metody používané k identifikaci plísní.
Plant Defense Mechanisms Against Fungal Pathogens
Keywords: rostliny; houby; plísně; imunita; fytopatogen; obrana; plants; fungi; molds; immunity; phytopathogen; defense