Výcvik československých paravýsadků ve Velké Británii za druhé světové války - Hoňka, Jakub (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá československými výsadkáři za druhé světové války. Ve své práci jsem si dal za úkol zpracovat systém přípravy československých výsadků do protektorátu během druhé světové války na britských Special Training Schools (STS) v souvislosti s úkoly, které jim byly stanoveny vedením československého zahraničního odboje a tuto přípravu zařadit do celkové koncepce výsadků Special Operations Executive do okupované Evropy.
Training of Czechoslovak paratroopers in Great Britain during World War II
Keywords: výsadkáři; zahraniční odboj; druhá světová válka; výcvik; SOE; paratroopers; foreign resistence; world war 2; training