Bariérovost z pohledu handicapovaných - Kukalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem této bakalářské práce je bariérovost z pohledu handicapovaných. Klíčovou část tvoří životní příběhy pěti vozíčkářů, které vychází z biografických rozhovorů. Druhá část práce shrnuje postřehy z rozhovorů a přidává poznatky z odborné literatury. Hlavním cílem práce je popsat, v čem handicapovaní spatřují bariéry a jak se s nimi vyrovnávají.
Barriers from the perspective of disabled people
Keywords: handicap; tělesné postižení; společnost; bariéra; handicap; physical disability; society; barrier