Role sociálního pracovníka v nízkoprahovém zařízení pro děti - Stuchlíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena zejména na specifika práce sociálního pracovníka v nízkoprahovém zařízení pro děti. Součástí teoretické části je charakteristika nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, standardů kvality nízkoprahového zařízení pro děti a mládež, sociálně patologických jevů, které se nejčastěji v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež vyskytují. Stěžejním pojmem bakalářské práce je také profese sociálního pracovníka, jeho dovednosti, předpoklady, které jsou důležité nejen obecně pro sociální práci, ale také pro práci s dětmi. Výzkumná část je zaměřena na prezentaci výsledků dotazníkového šetření. Hlavním cílem výzkumné části bylo: Zjistit specifika práce sociálního pracovníka v nízkoprahovém zařízení pro děti.
Social worker's role in a Low-Threshold Facility for Children
Keywords: nízkoprahová zařízení pro děti a mládež; sociální práce; sociální pracovníci; sociálně patologické jevy; Low-Threshold Facilities for Children and Teen-agers; social workers; social work; Social Pathologic Phenomena