Komparace vývoje, struktury a dynamiky obyvatelstva daných regionů a jejich vybrané socioekonomické důsledky - Mašková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce porovnává vývoj, strukturu a dynamiku obyvatelstva ve dvou vybraných regionech. Pro komparaci byly vybrány dva okresy, a to okres Děčín (Ústecký kraj) a okres Pardubice (Pardubický kraj). V rámci práce se budou analyzovat i jejich vybrané socioekonomické důsledky. Jelikož obyvatelstvo představuje z ekonomického hlediska soubor nejen spotřebitelů, ale také producentů, je vývoj, struktura a dynamika obyvatelstva výraznou součástí rozvoje jednotlivých regionů i se všemi socioekonomickými důsledky.
Comparison of the development, structure and dynamics of inhabitants in given regions and their selected socioeconomic consequences
Keywords: komparace; regiony; okresy; obyvatelstvo; demografické procesy; socioekonomické důsledky; comparison; regions; districts; inhabitants; demographic processes; socioeconomic consequences