Nezaměstnanost v České republice vs. nezaměstnanost v okrese Rychnov nad Kněžnou - Podhájecká, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce bude sloužit pro uvedení do problematiky nezaměstnanosti v České republice. Cílem je porovnat vývoj nezaměstnanosti v České republice jako celku s vývojem nezaměstnanosti v okrese Rychnov nad Kněžnou v letech 2005 2015. První část je věnována teoretickému i praktickému pohledu na základní pojmy nezaměstnanosti s uvedením charakteristiky trhu práce České republiky a státní politiky zaměstnanosti. Druhá část je zaměřena na analýzu nezaměstnanosti a faktorů, které výši nezaměstnanosti ovlivňují. V závěru práce je provedeno shrnutí poznatků a návrhy, které by mohly napomoci ke snížení nezaměstnanosti v okrese Rychnov nad Kněžnou.
Unemployment in the Czech Republic vs. the Unemployment in District of Rychnov nad Kněžnou
Keywords: nezaměstnanost; trh práce; politika zaměstnanosti; okres Rychnov nad Kněžnou; unemployment; labour market; policy of employment; district of Rychnov nad Kněžnou