Přenos stylu obrázku pomocí generativní soupeřící sítě - Pospíšil, Matěj (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce se zaměřuje na vytvoření a implementaci generativní soupeřící sítě (GAN) pro přenos stylu obrazu. V teoretické části je proveden důkladný popis a rešerše generativních soupeřících sítí s důrazem na problematiku přenášení stylu obrazu. Praktická část práce se zabývá návrhem a implementací softwarového nástroje pro přenos stylu obrazu. Testování a zhodnocení algoritmu je prováděno pomocí běžných metrik používaných pro hodnocení neuronových sítí. Součástí aplikace je také uživatelské rozhraní, které umožňuje uživatelům ověřovat a vizualizovat výsledky algoritmu. Práce obsahuje přehledně zpracovaný uživatelský návod a kompletní zdrojové kódy realizovaného softwaru.
IMAGE STYLE TRANSFER USING GENERATIVE ADVERSARIAL NETWORKS
Keywords: generativní soupeřící sítě; přenos stylu obrazu; neuronové sítě; grafické rozhraní; metriky hodnocení; generative adversarial networks; image style transfer; neural networks; graphical user interface; evaluation metrics