Ekologické pasivní domy - environmentální a ekonomické aspekty jejich provozu - Zahrádková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá analýzou stavebních materiálů v České republice a ostatních zemí. Práce je rozdělena do třech částí. První část je věnována základní problematice bydlení a vytipování několika druhů stavebních materiálů. Druhá část uvádí dřevostavby jako environmentální nízkoenergetické stavby. Třetí část ukazuje výhled do budoucnosti, jakým směrem se stavby mohou ubírat.
Environmental passive houses - environmental and economic complexions of their operation
Keywords: building materials; building systems; wooden constructions; saving of powers; heat pumps; Solar Energy; nontraditional materials; stavební materiály; stavební systémy; dřevostavby; úspora energií; tepelná čerpadla; sluneční energie; netradiční materiály