Modelování environmentálních vlivů dopravy v České republice - Petrovická, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na charakteristiku jednotlivých druhů dopravy v České republice a také na popis negativních dopadů dopravy na životní prostředí a zdraví člověka. Zabývá se též regresními modely jednoduché lineární závislosti v oblasti dopravy a testováním souvisejících hypotéz. Na závěr je proveden výpočet, zhodnocení a grafické vyjádření poměrových čísel v dopravě.
The simulation of environmental effects of transportation in the Czech Republic
Keywords: Transportation; Environment; Emission; regression models; index numbers; hypotheses testing; Doprava; Životní prostředí; Emise; regresní modely; poměrná čísla; Testování hypotéz