Decelularizace v tkáňovém inženýrství - Meislová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou decelularizace a jejím praktickým využitím v klinické praxi. Nejdříve je v práci popsáno tkáňové inženýrství, se zaměřením na výrobou scaffoldů a jejich následné použití. Dále jsou popsány principy jednotlivých decelularizačních metod, které se používají za účelem získání decelularizované extracelulární matrice. Tyto metody jsou rozděleny na základě jejich fyzikálních, chemických a biologických vlastností.
Decellularization in tissue engineering
Keywords: tkáňové inženýrství; regenerativní medicína; scaffold; extracelulární matrix; decelularizace; tissue engineering; regenerative medicine; scaffold; extracellular matrix; decellularization