Stanovení kofeinu - Kašičková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na alkaloid kofein. První část popisuje chemické a fyzikální vlastnosti kofeinu, jeho výskyt v rostlinách a další zpracování. Také je zde popsán vliv kofeinu na zdraví člověka. Druhá část této práce je zaměřena na stanovení kofeinu, a to pomocí HPLC, elektroforézy a infračervené spektroskopie.
Determination of caffeine
Keywords: kofein; HPLC; elektroforéza; infračervená spektroskopie; caffeine; HPLC; electrophoresis; infrared spectroscopy