Návrh konstrukčního řešení nastavování úhlu náběhu kolo - "rotující kolejnice" testovacího zařízení železničních kol - Voltr, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Předmětem bakalářské práce je testovací zařízení železničních kol Dopravní fakulty Jana Pernera v Pardubicích. Toto zařízení není ještě vybaveno všemi prvky potřebnými pro softwarově řízené nastavování úhlu náběhu. Úkol tedy spočívá v návrhu dosazení vhodného elektrického snímače. Práce obsahuje rozbor možností řešení, z nichž dvě jsou podrobněji popsány a srovnány zejména z hlediska nejistot měření. Na základě tohoto srovnání je jedna zvolena jako vhodnější a její konstrukce je popsána a zobrazena na technických výkresech. Je pozorován popis řetězce zajišťujícího nastavování úhlu náběhu na základě zadání obsluhy.
Design solution for the wheel/'rotary rail' attack angle adjusting at the railway wheel test stand
Keywords: úhel náběhu; železniční kola; testovací zařízení; snímače; Měření