Zlepšení kvality života u pacientů po totální endoprotéze kyčelního kloubu "Zpět do života" - Roubalová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována problematice totální náhrady kyčelního kloubu. V první části je teoretické zpracování daného tématu. V praktické části práce pojednává o dvou hlavních oblastech, které jsou součástí výzkumu a to je bolest a pohybová aktivita. Cílem práce bylo zjistit, zda se sníží intenzita bolesti po operaci ve srovnání s úrovní bolestí před výkonem a zda se zlepší pohybová aktivita. Zhodnocení proběhlo u pacientů s odstupem dvou let od operace.
Quality of life in patients after total hip arthroplasty "Return to life"
Keywords: totální náhrada kloubu; kyčelní kloub; bolest; sebepéče; pohybová aktivita; total hip arthroplasty; hip joint; pain; self-care; physical activity