Bezbariérová trasa v Litomyšli - Koutný, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá vytvořením bezbariérové trasy v Litomyšli. Analýzou přístupu k veřejně přístupným objektům a vyhodnocením přechodů pro chodce na zvolené trase. Navrhuje úpravy přístupu k nevyhovujícím objektům a přechodům pro chodce, aby mohly být bezpečně využívané osobami na vozíku a nevidomými.
Barrier-free route in Litomyšl
Keywords: bezbariérová trasa; Floyd-Warshallův algoritmus; osoba na vozíku; nevidomá osoba; objekt; přechod pro chodce; vodící linie; barrier-free route; Floyd-Warshall algorithm; a blind person; object; crosswalk; guide line; a person in a wheelchair