Návrhy opatření na zklidnění automobilové dopravy ve městě Jihlava - Hrad, Jiří (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá návrhem zklidňování dopravy ve městě Jihlava. Cílem je vytvoření platných opatření vedoucí k součinnosti dopravy a okolí. První část práce se zabývá kategorizací pojmů a analýzou jednotlivých míst ve městě vhodných ke zklidnění na základě kritérií nehodovosti, intenzit dopravy a bezpečnosti. Druhá část obsahuje jednotlivé návrhy na zlepšení současného stavu. Ve třetí části práce je posouzení navržených změn organizace dopravy ve městě vhodnou metodou.
Proposals measure on traffic modulation in city Jihlava
Keywords: modulation; orbitals; trapping car park; ped crossing; zklidňování; obchvaty; záchytná parkoviště; přechody pro chodce; Jihlava