Asimilace železa patogenní kvasinkou Candida albicans - Michalcová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se věnuje asimilaci železa patogenní kvasinkou Candida albicans. Zabývá se obecným popisem kvasinky, jakými mechanizmy může kvasinka získávat železo z okolí a jakými mechanizmy jej sama zpracovává. V praktické části je pak popsán postup přípravy směsných kultur s bakterií Pseudomonas aeruginosa.
Iron Acquisition by Pathogenic Yeast Candida albicans
Keywords: kvasinky; železo; receptory pro železo; směsné mikrobiální kultury; yeast; iron; receptors for iron; mixed microbial cultures