Specifika dopravních nákladů v jednotlivých druzích dopravy - Plášil, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá jednotlivými druhy nákladů v dopravě a možnostmi jejich snížení v železniční dopravě. V teoretické části jsou nejprve charakterizovány jednotlivé druhy dopravy, dále je zde provedena analýza nákladů v silniční a železniční dopravě. Jen okrajově je zde uvedena analýza nákladů v letecké a vodní dopravě. Praktická část se zabývá konkrétními návrhy na snížení dopravních nákladů v železniční dopravě.
Specifics of transport costs in individual transport modes
Keywords: doprava; náklady; analýza; kalkulace; transport; costs; analysis; calculation