Vliv současné developerské výstavby na fungování města - Straková, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se věnuje developerské výstavbě v 50. až 80. let a v současném období. Cílem je porovnat úroveň developerských výstaveb dle časového a místního hlediska. Dále budou v práci zmíněny dopady těchto výstaveb na současné fungování a vybavenost vybraných krajských měst. Práce se dělí na dva základní oddíly, kterými jsou teoretická a praktická část. Teoretická část je zaměřena na popis období socialismu a jeho architektury, měst a developerské činnosti. Praktická je věnována třem krajským městům, která jsou z developerského pohledu okomentována a zmapována podle vybraných kritérií.
Impact of the current development construction on the functioning of the city
Keywords: socialismus; architektura; města; developerská činnost v ČR; Hradec Králové; Pardubice; Liberec; socialism; architecture; cities; development activity in the Czech Republic