Dárcovství v podmínkách ČR - Sommer, Michal (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou dárcovství v podmínkách České republi ky . Teoretická část pojednává o problematice financování nestátních neziskových organizací . V následující části je z míněn vývoj a stav financování nestátních neziskových organizací v České republice. Z vláštní pozornost je věnována oblasti jejich financování z individuálních a firemních darů. Na základě získaných dat je provedena analýza trendu ochoty fyzických a právnických osob darovat své prostředky nestátním neziskový m organizací m . Na závěr je zhodnocen vliv dárcovst v í na ekonomi ku nestátních neziskových organizací v České republice .
Donations in conditions of the Czech republic
Keywords: nestátní neziskové organizace; financování nestátních neziskových organizací; dárcovství; individuální a korporátní dary; vícezdrojové financování; non-governmental non-profit organisations; non-governmental non-profit organisations funding; donations; individual and corporate donations; multi-source funding