Technologické aspekty přepravy kontejnerů na vybraných trasách v rámci Armády České republiky - Piskač, Hynek (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zabývá systémem využití kontejnerů v Armádě České republiky. Popisuje nejvíce využívané typy kontejnerů, prostředky pro jejich přepravu a manipulaci s nimi. V práci je dále zhodnocena infrastruktura vybraných posádek Armády České republiky z hlediska jejího využití pro kombinovanou dopravu. V její poslední části je uvedeno srovnání železniční a silniční přepravy kontejnerů na trasách do vybraných posádek.
Technological aspects of container transport in the Army of the Czech Republic on selected routes
Keywords: kombinovaná přeprava; kontejner; Armáda České republiky; intermodal transport; container; Army of the Czech Republic