Řízení pohledávek ve vybraném podnikatelském subjektu - Vančatová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení pohledávek z obchodního styku. V první části práce jsou uvedeny základní charakteristiky pohledávek a obecné postupy v jejich řízení. Druhá část práce obsahuje analýzu řízení pohledávek v konkrétním podnikatelském subjektu. Na základě výsledků provedené analýzy jsou v závěru práce formulovány návrhy a doporučení ke zlepšení stávající situace.
Management of receivables for the selected business entity
Keywords: pohledávky; zajištění pohledávek; dodavatelský úvěr; bonita; závazky; vymáhání; receivables; securing receivables; supplier credit; solvency; liability; collection