Početní kontrola zdravotnických prostředků na operačním sále - Valentová, Hana (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku početní kontroly zdravotnického materiálu, chirurgických nástrojů a ostrých předmětů v perioperační péči. Je složena z části teoretické a části průzkumné. V teoretické části je popsána prevence pochybení související s početní kontrolou při poskytování zdravotní péče na operačním sále, technické a stavební uspořádání operačních sálů, vzdělání všeobecné sestry se zaměřením na perioperační péči, jako na poskytovatele bezpečné intraoperační ošetřovatelské péče, dále na management rizik a management kvality.
Count control of medical devices in the operating room
Keywords: nežádoucí událost; operační sál; perioperační bezpečnostní proces; početní kontrola; adverse event; operating room; perioperative safety process; count control