Analytické funkce Oracle - Pirkl, Josef (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce popisuje principy činnosti analytických funkcí, rozdíl řešení problémů klasickým způsobem a za pomoci analytických funkcí. Pro porovnání CPU trvání dotazu provádí testování trvání pomocí klasického SQL dotazu a analytické funkce, kdy oba tyto přístupy vrací stejnou výslednou množinu dat. Následně je experiment rozšířen i na sledování vyhodnocení dotazů interním Oracle analyzátorem s porovnáním očekávaných nákladů těchto operací. Závěrečná část se zaměřuje na hledání alternativ analytických funkcí v konkurečním prostředí Microsoft SQL serveru.
Analytic functions in Oracle
Keywords: analytical functions; response swiftness; analytické funkce; Oracle; SQL; rychlost odezvy