Využití UAV pro identifikaci změn v krajině - Frodl, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na identifikaci změn v krajině pomocí bezpilotních letadel (Unmaned Aerial Vehicle - UAV) na zájmovém území. V první části práce je popsán dálkový průzkum Země, popis UAV a příslušné legislativy, definování změny v krajině a popis zájmového území. Druhá část práce popisuje způsob získávání dat, jejich předzpracování a následné zpracování. Dále jsou v práci interpretovány zjištěné výstupy.
Use of UAV to identify changes in the landscape
Keywords: Dálkový průzkum Země; UAV; zájmové území; identifikace změn; klasifikace; poměrové indexy; Remote sensing; UAV; area of interest; identification of changes; classification; ratio indices