Podnikání, globalizace, etika - Šafaříková, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se věnovuje problematice podnikání, globalizaci a etice. Úvodní kapitola se zabývá definicí podnikatelské etiky a definuje zásady podnikatelské etiky. Kapitola druhá popisuje etický kodex, zásady jeho tvorby a jednotlivé kroky k implementaci etického kodexu. Na ni navazuje studie o vztahu etiky a podnikaní. Čtvrtá kapitola zahrnuje definování pojmu globalizace. Kapitola pátá popisuje etické výzvy globálního světa, nejzávažnější globální problémy a poukazuje na to, že jedinou možností, jak tyto problémy zmírnit, je celosvětové úsilí. Šestá kapitola se věnuje fungování nadnárodních společností a důvody pro jejich činnost. Poslední kapitola se věnuje dotazníkovému šetření.
Business, globalization, ethic
Keywords: Business; Globalization; ethic; multinational companies; Podnikání; globalizace; etika; nadnárodní společnosti