Tisk čárového kódu a jeho kvalita - Valentová, Karolína (Univerzita Pardubice, 1996)
V práci jsou zkoumány vzájemné vztahy mezi faktory tiskového procesu a tolerancemi čárového kódu EAN. Cílem práce bylo stanovit rozhodující vlivy, které ovlivňují kvalitu jeho tisku. Jsou uvedena doporučení pro zachování předepsaných parametrů vytvořeného kódu. Byly vyhodnoceny vytištěné kódy na čtyřech různých druzích papíru získané z tiskových desek rozličně exponovaných. Byly vyhodnoceny filmmastery pořízené různými tiskovými technologiemi.
Bar code printing and its quality
Keywords: čárový kód; čárový kód EAN; tisk; tolerance