Zákonné úrazové pojištění a bezpečnost a ochrana zdraví při práci - Vaňková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá zákonným úrazovým pojištěním v České republice a jeho vývojem. Fungování úrazového pojištění je ukázáno pomocí modelu AAA. Aktéry úrazového pojištění jsou zaměstnanci, zaměstnavatelé a stát. Je proveden statistický rozbor ukazatelů úrazovosti a výběru a čerpání pojistného spravovaného komerční pojišťovnou.
Statutory Accident Insurance and issues for improving health at work in the Czech Republic
Keywords: pracovní úrazy; zákonné úrazové pojištění; pracovní síla; pojistné; odškodnění; accidents at work; statutory accident insurance; labour force; insurance premium; compensation for injury