Edice Omnia na pozadí normalizační literární kultury - Lukeš, Jan (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zaměří na výzkum knižní edice Omnia (nakladatelství Svoboda), v níž v letech 1969-1990 vycházela díla českých i zahraničních autorů různých žánrů populární literatury. Edice bude zkoumána především z hlediska žánrové diferenciace uvedené literární oblasti a její pozice v rámci dobové (nejen) literární kultury, tj. včetně mediální prezentace, nakladatelských strategií a kritické recepce konkrétních vybraných děl. Cílem práce bude přiblížit fungování dílčího segmentu literární komunikace v kontextu normalizační kultury.
The Omnia Edition on the background of normalization literary culture
Keywords: edice Omnia; nakladatelství Svoboda; normalizace; Omnia edition; Svoboda publishing house; normalization era