Silniční bezpečnost v obcích - Čepelka, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována stavu bezpečnosti v našich obcích. Práce je rozdělena do několika kapitol. V úvodu práce je přehled vývoje základních ukazatelů statistiky dopravních nehod. Další část se zabývá faktory ovlivňující bezpečnost, jako jsou rychlost, viditelnost, přechody pro chodce a další. V závěru je návrh na zlepšení současného stavu.
Road safety in urban area
Keywords: obce; bezpečnost; Nehodovost; chodci; řidiči; urban area; safety; accident frequency; pedestrians; drivers