Komparace daně z příjmů ze závislé činnosti v České republice a na Slovensku - Štveráková, Dominika (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zdaňování příjmů ze závislé činnosti fyzických osob v České republice a Slovenské republice. Teoretická část detailně popisuje zákonné úpravy zdanění příjmů v obou zemích. Praktická část je věnována výpočtům daňových povinností poplatníků dle českých a slovenských ustanovení. Na modelových příkladech jsou zobrazeny základní rozdílnosti mezi výpočtem daňové povinnosti v obou zemích.
Comparison of income tax from dependent activities in the Czech republic and Slovakia
Keywords: daň z příjmů ze závislé činnosti; fyzické osoby; daňové zatížení; Česká republika; Slovenská republika; income tax from dependent activity; natural persons; tax burden; Czech Republic; Slovak Republic