NÁVRAT Z VĚZENÍ: VIZUÁLNĚ ANTROPOLOGICKÁ STUDIE - Knytlová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá pohledem bývalých vězňů, dozorců a členů společnosti na vězeňství, resocializaci, nápravnou funkci a trest jak v dnešní době, tak za komunistického režimu. Snažila jsem se odpovědět na výzkumné otázky, které jsem si určila. Součástí práce je dokument, kde jsou zobrazeny rozhovory s respondenty.
RETURN FORM THE PRISON: STUDY IN THE VISUAL ANTHROPOLOGY
Keywords: tresty; vězení; vězni; komunismus; resocializace; nápravná funkce; dozorci; punishments; prison; prisoners; comunist regime; resocialization; remedial function; jailers