Osoba mladistvého v trestním právu - Juryštová, Ludmila (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce rozebírá zvláštní postavení mladistvých osob v trestním právu, a to jak z hlediska páchání trestné činnosti těchto osob, tak i z hlediska jejich ochrany před trestnými činy.
The Person of juvenile in the criminal law
Keywords: mladiství; pachatel; trest; ochrana mládeže; ochranná výchova