Návrh prostředí pro vizualizaci ekonomických jevů - Žítek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Obsah této bakalářské práce se zaměřuje na návrh grafického znázornění vybraných ekonomických pojmů. V první části této práce se nachází popis a charakterizování základních pojmů a termínů souvisejících s webovým serverem, programováním, programovacím jazykem PHP a grafickou knihovnou. Druhá část je věnována postupu při vytváření testovacího prostředí pro tvorbu skriptů vybraných ekonomických pojmů a jevů. Poslední část se zabývá popisem ekonomických pojmů a jevů na základě obrázků.
Design of background for visualization of economical events
Keywords: PHP; GD knihovna; webový server; mikroekonomie; makroekonomie; GD library; web server; microeconomics; macroeconomics