Výzkum a vývoj nových antimikrobiálních a antifungálních sloučenin s ohledem na jejich technologickou realizaci - Imramovský, Aleš (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce zahrnuje výsledky týkající se syntézy a biologických vlastností nových organických sloučenin odvozených od N-fenyl-2hydroxy benzamidů, vybraných klinicky využívaných antitubekulotik. v neposlední řadě se také zabývá konjugáty biologicky aktivních molekul s biokompatibilním, netoxickým a technologicky využívaným nosičem - polyethylenglykolem.
Keywords: deriváty salicylanilidů; antituberkulotika; transportní systémy; léčiva; technologie; salicylanilides derivates; anituberculotics; delivery systems; drugs; technology