Bankovní regulace a dohled v ČR - Böhmová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem této bakalářské práce je analýza dopadu nové Basel II na řízení rizik v bankovním sektoru ČR. První část práce je zaměřena na vymezení bankovního sektoru ČR, rizik a způsobu jejich řízení, regulace a dohledu bank. V hlavní části práce je zpracován výsledek zátěžového testu ČNB v souvislosti s finanční krizí. Na příkladu České spořitelny jsou pak analyzovány způsoby řízení rizik podle nové direktivy Basel II a kapitálová přiměřenost před a po zavedení Basel II.
Regulation and supervision of bank in the Czech Republic
Keywords: Bankovní sektor; bankovní rizika; bankovní regulace a dohled; Basel II; kapitálová přiměřenost; sanking system; bank risks; banking regulativ and supervision; capital adequacy