Řízení podnikatelského rizika - Weissová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce pojednává o problematice řízení podnikatelského rizika. Je zde obecně popsáno riziko a jeho řízení. Dále se práce zabývá vybranými formami řízení podnikatelského rizika, a to leasingem, rizikovým a rozvojovým kapitálem a nakonec faktoringem a forfaitingem. Využívání těchto forem řízení podnikatelského rizika v České republice je zde srovnáno s Evropou.
Business risk management
Keywords: business risk; venture capital; factoring; forfaiting; podnikatelské riziko; leasing; rizikový a rozvojový kapitál; faktoring; forfaiting