Očkování proti rakovině děložního čípku - Musilová, Jolana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce je rozdělena jednak na teoretickou část, v níž se autorka zabývala charakteristikou prekanceróz a onemocnění karcinomu děložního hrdla, jeho diagnostikou, léčbou. Zvláště se zaměřila na prevenci a její nový způsob - vakcinaci. Informace získala z odborné literatury, odborných časopisů a elektronických zdrojů. Druhá část práce je výzkumná. Zjišťovala povědomí dívek a žen o rizikových faktorech, o přenosu, o příznacích a prevenci rakoviny děložního hrdla.
Cervix carcinoma vaccination
Keywords: rakovina děložního čípku; lidské papilomaviry; promiskuita; vakcíny; cervical cancer; human papillomavirus; promiskuity; vaccine