Optimalizace rozvozu zboží na prodejní zařízení u ČD, a.s. - Jonáš, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Trend konkurenceschopné společnosti v dnešní době spočívá v neustálém zvyšování kvality služeb a zároveň snižování provozních nákladů. Chceme-li tohoto cíle dosáhnout, je nutné začít a ve velké míře se zaměřit především na nejslabší místa. Ve společnosti Autic a.s., zabývající se rozvozem ingrediencí a kusového zboží do vendingových zařízení, je slabým místem oblast pracoviště Brno. Aby mohlo být dosaženo požadovaných kvalitativních ukazatelů, byla zde zahájena optimalizace procesů právě dle této diplomové práce. Součástí optimalizace je ověření efektivity stávajících tras a jejich kvalitativní plnění. Důraz je kladen především na dodržování hygienických norem, kvalitu obsluhy a spokojenost zákazníků se službami. Optimalizace rozvozu přináší zvýšenou frekvenci obsluh prodejních zařízení, úpravy jednotlivých tras a tvorbu okružních jízd.
The optimalization of distribution goods for sale machienes in ČD, a.s.
Keywords: okružní jízdy; Optimalizace; rozvoz zboží; vending