Využití domácí umělé plicní ventilace u pacientů s neurologickým postižením - Sedlačík, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zjištění subjektivního hodnocení kvality života pacientů na domácí umělé plicní ventilaci. Zahrnuje část teoretickou a část výzkumnou. V teoretické části se komplexně zabývá dýchacími cestami, mechanikou dýchání a definováním kvality života. V části výzkumné se pak zabývá kvalitativním dotazníkovým šetřením metodou SEIQoL a jejím vyhodnocováním.
The usage of home artificial pulmonary ventilation by patients with neurological disorder
Keywords: DUPV; domácí uměla plicní ventilace; mechanické dýchání; ventilace; kvalita života; HAPV; home artificial pulmonary ventilation; mechanical breathing; ventilation; quality of life